Punaviinimarja-marenkipiirakka
Pohja:
1dl fariinisokeria
2dl sokeria
150g voita
2 munan keltuaista (voit erotella keltuaiset ja valkuaiset valmiiksi ja jättää valkuaiset odottamaan marengin tekoa)
4dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
vaniljauutetta pari tippaa
1dl kermaa
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (HUOM! taikinan tulee olla löysähköä, jotta paistuessaan punaherukat painuvat taikinan sisälle). Levitä päälle n. 3dl punaherukoita, jotka on pyöritelty kevyesti sokerissa. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes piirakka on pinnalta hieman asettunut.
Piirakan paistuessa valmista marenki:
2 valkuaista
1dl tomusokeria
1dl sokeria (mielestäni hiemoimman marengin saa erikoishienolla kidesokerilla)
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten loppuvaiheessa sokerit vähitellen, tomusokeri siivilän läpi ettei tule kokkareita. Levitä piirakkapohjan päälle ja nosta uunin lämpötila 200 asteeseen, paista vielä n. 10min, kunnes marenki on saanut hieman väriä ja piirakka on sisältä kypsä (voit kokeilla puutikulla - jos taikinaa tarttuu tikkuun, on se vielä sisältä raaka). HUOM! Asettuessaan marenki laskee ja kovettuu pinnalta, mielestäni tämä rapsakkamarenkikuori sopii erinomaisesti kosteampipohjaiseen piirakkaan, mutta jos haluat pehmeän, kuohkeamman marenki"hunnun", niin korvaa tomusokerikin tavallisella sokerilla.
Ensi viikolla sitten poimitaan kirsikkasatoa (ja tehdään tietysti niistä piirakka!). Lisäksi proggiksena on kokeilla taitoja laskosverhojen ompelemisessa. Kuulemma ei ole talvella hyvä, jos verhot roikkuvat patterin edessä - go figure ;)
Saako reseptiä :)
VastaaPoistaResepti on nyt lisätty :) Kerrohan, miten onnistuu!
VastaaPoista