maanantai 25. helmikuuta 2013

Punajuuri-halloumi risotto



Kävimme taannoin työpäiväni jälkeen miehen kanssa ravintola Taivaanrannassa syömässä. Söin itse punajuuri-halloumi risottoa, johon ihastuin ikihyviksi ja totesin, että sitä olisi yritettävä tehdä myös kotona. Sovelsin reseptiä omien mieltymysten mukaan, mutta tärkeimmät jäivät: risotto, parmesan, punajuuri ja halloumi. Hyvää oli! Tästä tuli suosikki.

4:lle

3 isohkoa punajuurta
1 sipuli
2 hyvän kokoista valkosipulin kynttä
1pkt halloumia
parmesania 2dl raasteena ja lastuina koristeeksi
basilikaa maun mukaan
mustapippuria
4dl arborio riisiä
1rkl voita
pari rkl oliiviöljyä
2dl valkoviiniä
5dl kasvislientä

Hienonna sipulit, raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi (valuta ylimääräinen neste keittiöliinan lävitse) ja parmesan hienoksi. Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon oliiviöljy, kuullota sipulit, lisää risottoriisi ja kuullota läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja anna hautua hiljalleen pyöritellen. Lisää nestettä hiljalleen, itse lisään n. 1dl kerrallaan. Lisää punajuuriraaste n. puolessa välissä nesteen lisäystä ja anna sen kypysyä yhdessä riisin kanssa. Kun risotto on melkein valmista, riisin jyvän sisus on vielä kova, lisää joukkoon kuutioitu halloumi, parmesanraaste, basilikaa ja mausta mustapippurilla. Käännä liesi pois päältä ja anna hautua vielä hetki, risotto on parhaimmillaan valuvaa ja riisin ydin on juuri ja juuri kypsä.

Koristele parmesanlastuilla ja basilikalla.



2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen ja kuuloinen resepti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä omasta mielestäni ihan tosi herkkua, suosittelen :)

      Poista

Thanks for making my day!