maanantai 11. maaliskuuta 2013

Black Bean Chili

Talven lemppariruokiani. Loistavaa lohturuokaa.

4:lle and then some

1 punasipuli
1 vihreä paprika
3 keskikokoista porkkanaa
3 valkosipulinkynttä (tai maun mukaan)
1 chilin lihat raaputettuna
1 iso laakerinlehti
1rkl paprikajauhetta
1rkl juustokuminaa
1tl chiliä
1tl cayennepippuria
1tl kuminansiemeniä
1tl jauhettua korianteria ja vajaa kourallinen tuoretta
2tlk luomu tomaattimurskaa
2prk Go Green mustia papuja
5dl kasvislientä








Kuullota mausteet ja sipulit oliiviöljyssä, lisää joukkoon porkkanaviipaleet. Lisää kasvislientä niin että porkkanat peittyvät juuri ja juuri, keitä n. 5min. Lisää paprikat, loput kasvisliemestä sekä pavut ja tomaattimurska hauduta hiljalleen toiset 5min, itse tykkään että kasviksissa on vielä vähän "purtavaa". Tarjoile limen ja creme fraichen kera. Itse tein chilin kamuksi tällä kertaa fetajogurttia, joka toimi sekin loistavasti eli vain muussattua fetajuustoa maustamattoman jogurtin sekaan.



Mainitsinko jo, että supernirsokin tykkää? 

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi... tuli nälkä! Rakastan papusoppia ja tämmöistä en olekaan pitkästä aikaa tehnyt. Täällä on säät ehkä sen verran lämpimät, ettei ensimmäiseksi tule mieleen papukeitto. Mutta kylmän sadepäivän varalle pistän korvan taakse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä tosi hyvää ja mustapavut ovat vielä vatsaystävällisiäkin verrattuna moniin sisaruksiinsa ;)

      Poista

Thanks for making my day!